Lehká, voňavá a k pití vybízející vzpomínka na jižní Francii. Pekáč s tímto pokrmem zmizí v téže minutě, kdy ho postavíte na stůl!
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
1 palička
česnek
2 balíčky
mozzarella
1 lžíce
olivový olej
20-25 ks
kuřecí paličky
podle chuti
sůl
rajče
mletý pepř
provensálské koření
Postup přípravy
Pekáč vytřeme jednou lžící olivového oleje a poklademe kuřecími paličkami. Osolíme, opepříme, posypeme nahrubo nasekaným česnekem a provensálským kořením.
Do všech mezírek nastrkáme čtvrtky rajčat i se slupkou (vláknina). Nepodléváme! Každou paličku překryjeme plátkem mozzarelly.
Středomořské paličky dáme na 40 minut zapéct do rozpálené trouby.
Upečené středomořské paličky můžeme podávat jako chuťovku i hlavní chod.