Plody moře s pikantní rýží

Recept na lahodný a lehký pokrm pro milovníky středomořské kuchyně.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Na oleji necháme krátce orestovat nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a po chvíli vhodíme hrst vyloupaných a očištěných čerstvých krevet, které necháme ještě několik minut restovat. Přidáme sladkou papriku a nastrouhanou mrkev, uvařené slávky, nasekanou chilli papričku, krabí tyčinky nasekané na špalíčky a trochu vody. Necháme podusit.

Do směsi přidáme sůl, pepř a dvě hrstě jasmínové rýže, kterou v omáčce uvaříme doměkka. V případě potřeby přiléváme vodu, můžeme přisolit či dochutit citronovou šťávou. Přidáme hrst čerstvé petrželky a po změknutí rýže ihned podáváme, dokud rýže nevsákne všechnu omáčku a pokrm se tak nestane sušším.

Plody moře s pikantní rýží podáváme jako lehký hlavní chod.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plody moře s pikantní rýží

Zpět na recept