Vaření.czReceptyPlody moře s pikantní rýží

Plody moře s pikantní rýží

Recept na lahodný a lehký pokrm pro milovníky středomořské kuchyně.


0.00x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 hrstpetrželka
1 kscibule
1 hrnekvoda
1 ksmrkev
300 gkrevety
1 kschilli paprička
150 gslávky
1 špetkapepř
1 balíčekkrabí tyčinky
1 lžícecitronová šťáva
2 lžícemletá sladká paprika
2 hrstějasmínová rýže

Postup přípravy

Na oleji necháme krátce orestovat nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a po chvíli vhodíme hrst vyloupaných a očištěných čerstvých krevet, které necháme ještě několik minut restovat. Přidáme sladkou papriku a nastrouhanou mrkev, uvařené slávky, nasekanou chilli papričku, krabí tyčinky nasekané na špalíčky a trochu vody. Necháme podusit. Do směsi přidáme sůl, pepř a dvě hrstě jasmínové rýže, kterou v omáčce uvaříme doměkka. V případě potřeby přiléváme vodu, můžeme přisolit či dochutit citronovou šťávou. Přidáme hrst čerstvé petrželky a po změknutí rýže ihned podáváme, dokud rýže nevsákne všechnu omáčku a pokrm se tak nestane sušším. Plody moře s pikantní rýží podáváme jako lehký hlavní chod.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plody moře s pikantní rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena