Štika na sardeli

Sardelková štika zalitá omáčkou z kysané smetany.


2.9731x
30 min

Postup přípravy

Vykuchanou štiku rozdělíme na díly. Každý osolíme a podusíme na másle.

Sardelky vykostíme a posekáme, jemně pokrájíme zelenou petržel a cibulku. Vše dáme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně ji opražíme, zalijeme vývarem a rozkvedlanou hustou smetanou, necháme povařit a procedíme na štiku.

Tento postup se rovněž hodí na úpravu rybího filé, tresky, makrely, halibuta. Ze sladkovodních ryb upravujeme tímto způsobem kapra, štiku a candáta.

Štiku na sardeli podáváme teplou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štika na sardeli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.