Sterilované cibulky

Vynikající příloha k jídlu nebo na ozdobení obložených mís.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Malé cibulky do průměru zhruba 30 mm nebo šalotky oloupeme, vložíme do teplé vody okyselené kyselinou citronovou (1/2 lžičky na litr vody), zahříváme téměř k varu. Pak cibulky propláchneme studenou vodou, vsypeme do nahřátých sklenic, do kterých jsme vložili opláchnuté koření. Cibulky zalijeme horkým nálevem. Pokud máme rádi ostřejší chutě, můžeme vložit kousek feferonky. Sterilizace probíhá při 85 °C. Sklenice 0,7 - 0,9l asi 20 minut, 0,5 l sklenice 25 minut Koření je uvedeno na litrovou sklenici. Sterilované cibulky skladujeme v chladu a temnu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sterilované cibulky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena