Šterc mojí babičky

Staročeský recept na pokrm z brambor.


4.611x
60 min

Postup přípravy

Oloupané brambory dáme vařit do slané vody. Mezitím co se brambory vaří, začneme pomalu pražit mouku. Nasypeme ji do kastrolu, nejlepší je na to smaltovaný železňák, a neustále mícháme. Mouka se praží do té doby, až má barvu světlejší bílé kávy. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Drobné kousky brambor nevadí. Rozšťouchané brambory postupně, vždy jen několik lžic, přidáváme do mouky a stále mícháme. Nakonec hotový šterc omastíme sádlem nebo máslem podle toho, co vám více chutná. Já osobně doporučuji sádlo. Šterc mojí babičky podáváme s podmáslím nebo mlékem.
user-icon

autor dadulka111


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šterc mojí babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena