Do hrnce nalijeme vodu, vysypeme obsah obou plechovek i se šťávou, dobře promícháme a vše uvedeme do varu. Vroucí základ punče osladíme (ale taky nemusíme), přilijeme víno, ale už nevaříme. Pouze zahřejeme asi na 60 °C - nemusíme mít teploměr, určitě odhadneme. Do hrníčku nebo skleničky z varného skla nalijeme panáka rumu a zalijeme ho punčem (včetně ovoce). Štěpánský punč podáváme horký a se lžičkou na ovoce.
Videorecept: Vánoční punč, který krásně voní a v mrazivých dnech umí báječně zahřát
Úžasně voňavý nápoj, který navodí tu správnou vánoční atmosféru. Punč z červeného vína, rumu a koření, ve kterém nechybí ani kousky ovoce. Pojďme se ho naučit krok za krokem podle snadného videonávodu.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena