Štěpánský punč

Na Vánoce, Boží hod i na Štěpána, stejně jako na Silvestra, je zvykem být mezi rodinou a přáteli. Připravte jim letos výborný punč plný ovoce.


4.427x
25 min
1×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, vysypeme obsah obou plechovek i se šťávou, dobře promícháme a vše uvedeme do varu. Vroucí základ punče osladíme (ale taky nemusíme), přilijeme víno, ale už nevaříme. Pouze zahřejeme asi na 60 °C - nemusíme mít teploměr, určitě odhadneme. Do hrníčku nebo skleničky z varného skla nalijeme panáka rumu a zalijeme ho punčem (včetně ovoce). Štěpánský punč podáváme horký a se lžičkou na ovoce.


Videorecept: Vánoční punč, který krásně voní a v mrazivých dnech umí báječně zahřát


Úžasně voňavý nápoj, který navodí tu správnou vánoční atmosféru. Punč z červeného vína, rumu a koření, ve kterém nechybí ani kousky ovoce. Pojďme se ho naučit krok za krokem podle snadného videonávodu.


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štěpánský punč

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty