Štěpánská omeleta

Recept na dobrý, přitom velmi rychlý moučník z vajíček.


4.116x
30 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem, do těsta použijeme 1/3 cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru - asi 2 lžičky.

Z bílků ušleháme sníh, ke kterému postupně přidáme zbylý cukr a lehce jej vmícháme ke žloutkům.

Připravenou hmotu nalijeme na vymaštěnou a vysypanou pánev. Když nemáme pánev, kterou lze použít do trouby, můžeme použít dortovou formu.

Štěpánskou omeletu pečeme v troubě dozlatova.

Vychladlou omeletu potřeme marmeládou a přehneme na polovinu. Ozdobíme ovocem a posypeme vanilkovým cukrem.
user-icon

autor laura


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štěpánská omeleta

Zpět na recept