Štědrovečerní vánočka

Výborný sváteční recept na vánočku ke štědrovečernímu pohoštění.


4.610x
90 min

Postup přípravy

Máslo rozdělíme v mouce a přidáme vykynutý kvásek připravený z trochy cukru, vlažného mléka a droždí. Dále přimícháme cukr, žloutky, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, kolik budeme potřebovat k vypracování tužšího těsta. Do vypracovaného těsta přidáme rozinky a necháme vykynout.

Z těsta upleteme vánočku a necháme ji opět kynout. Vykynutou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a pečeme asi hodinu. Je dobré na vánočku dohlížet, aby se nepřipálila. Pomůžeme si alobalem, který položíme jednoduše nebo dvojitě pod vánočku a přikryjeme ji podle potřeby rovněž alobalem nebo masným pergamenovým papírem seshora.

Štědrovečerní vánočku necháme vychladnout, pocukrujeme cukrem moučka a vanilkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štědrovečerní vánočka

Zpět na recept