Staré české jídlo podávané o svátcích. Hlavně je výborné.
4 stroužky | česnek |
3 lžíce | olej |
sůl | |
2 ks | cibule |
200 g | rýže |
10 listů | zelí |
1 hrnek | masový vývar |
mletý černý pepř |
Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli a přidáme rýži. Když začne i rýže sklovatět, přidáme česnek a vývar. Podle chuti směs osolíme, opepříme a směs dusíme 5 - 10 minut. nebo dokud se vývar nevyvaří. Náplň necháme vychladnout.
Na každý zelný list položíme kopeček rýžové směsi, list zavineme, případně i sepneme párátky, omastíme olejem a do kastrolu nebo do pekáče je dáme péct dozlatova.
Podáváme je s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
autor Testudo
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena