4 stroužky | česnek | |
3 lžíce | olej | |
sůl | ||
2 ks | cibule | |
200 g | rýže | |
10 listů | zelí | |
1 hrnek | masový vývar | |
mletý černý pepř |
Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli a přidáme rýži. Když začne i rýže sklovatět, přidáme česnek a vývar. Podle chuti směs osolíme, opepříme a směs dusíme 5 - 10 minut. nebo dokud se vývar nevyvaří. Náplň necháme vychladnout.
Na každý zelný list položíme kopeček rýžové směsi, list zavineme, případně i sepneme párátky, omastíme olejem a do kastrolu nebo do pekáče je dáme péct dozlatova.
Podáváme je s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Autor:Testudo
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena