Štědrovečerní holoubci

Staré české jídlo podávané o svátcích. Hlavně je výborné.


3.0368x
20 min

Postup přípravy

Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli a přidáme rýži. Když začne i rýže sklovatět, přidáme česnek a vývar. Podle chuti směs osolíme, opepříme a směs dusíme 5 - 10 minut. nebo dokud se vývar nevyvaří. Náplň necháme vychladnout.

Na každý zelný list položíme kopeček rýžové směsi, list zavineme, případně i sepneme párátky, omastíme olejem a do kastrolu nebo do pekáče je dáme péct dozlatova.

Podáváme je s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

user-icon

autor Testudo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Štědrovečerní holoubci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena