Štědrovečerní holoubci

Staré české jídlo podávané o svátcích. Hlavně je výborné.


3.0368x
20 min

Postup přípravy

Zelné listy lehce spaříme a rozložíme na prkénko. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli a přidáme rýži. Když začne i rýže sklovatět, přidáme česnek a vývar. Podle chuti směs osolíme, opepříme a směs dusíme 5 - 10 minut. nebo dokud se vývar nevyvaří. Náplň necháme vychladnout.



Na každý zelný list položíme kopeček rýžové směsi, list zavineme, případně i sepneme párátky, omastíme olejem a do kastrolu nebo do pekáče je dáme péct dozlatova.



Podáváme je s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

user-icon

autor Testudo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Štědrovečerní holoubci

Zpět na recept