Steaky z tuňáka se salátem z pečených brambor

Lahodná úprava skvělého a zdravého masa z tuňáka s originálním bramborovým salátem.


3.58x
90 min

Ingredience

sůl
400 gbrambory
3 lžícemajonéza
citron
4 plátkytuňák
1 ksšalotka
pepř
2 dlolivový olej
cibulová nať

Postup přípravy

Brambory uvaříme předem ve slupce, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky a opečeme na horkém oleji do zlatohněda. Opečené brambory přesypeme do mísy, přidáme nasekanou šalotku, nasekanou cibulovou nať, sůl a špetku pepře. Nakonec přidáme 2 lžíce majonézy. Plátky tuňáka opepříme a osolíme. Na pánev rozprostřeme kolečko pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřeme. Tuňáka zprudka opečeme z každé strany asi jednu minutu. Po upečení necháme tuňáka několik minut odpočinout na vyhřátém talíři. Na talíře nejprve naservírujeme salát z pečených brambor. Steaky z tuňáka rozkrojíme zešikma a rozložíme na salát. Tuňáka ještě zlehka zakapeme citronovou šťávou.


Foto: Shutterstock.com


Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!


Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steaky z tuňáka se salátem z pečených brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena