Steak z mořského lososa s fazolkami

Steak z mořského lososa se smetanovými fazolkami, které ochucujeme čerstvým koprem, podáváme s vařeným bramborem.


4.820x
35 min
1×

Postup přípravy

Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší stejnoměrné kousky. Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Čerstvý kopr očistíme a jemně usekáme. Steaky z lososa očistíme, osušíme zakapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Na oleji osmahneme šalotku, vmícháme fazolové lusky a vše krátce orestujeme. Potom směs zalijeme vínem. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme vývar a fazolky podusíme do poloměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a čerstvý kopr. Podle potřeby fazolky dochutíme a uchováme na teple.

Na oleji z obou stran opečeme steaky z lososa a ihned podáváme na nahřátých talířích s teplými smetanovými fazolkami. Nakonec steak z lososa ozdobíme snítkou kopru a kouskem citronu. Jako přílohu zvolíme opékané nebo vařené brambory.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak z mořského lososa s fazolkami

Zpět na recept