Vaření.czReceptySteak z mořského lososa s fazolkami

Steak z mořského lososa s fazolkami

Steak z mořského lososa se smetanovými fazolkami, které ochucujeme čerstvým koprem, podáváme s vařeným bramborem.


4.820x
35 min
1×

Ingredience

zakysaná smetana
3 lžícebílé suché víno
1 kscibule šalotka
250 gčersvé zelené fazolové lusky
2 ksnorský mořský losos (á 200g)

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

na ozdobu

citron

podle potřeby

olivový olej
citronová šťáva
zeleninový vývar

Postup přípravy

Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší stejnoměrné kousky. Cibuli šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Čerstvý kopr očistíme a jemně usekáme. Steaky z lososa očistíme, osušíme zakapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme šalotku, vmícháme fazolové lusky a vše krátce orestujeme. Potom směs zalijeme vínem. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme vývar a fazolky podusíme do poloměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a čerstvý kopr. Podle potřeby fazolky dochutíme a uchováme na teple. Na oleji z obou stran opečeme steaky z lososa a ihned podáváme na nahřátých talířích s teplými smetanovými fazolkami. Nakonec steak z lososa ozdobíme snítkou kopru a kouskem citronu. Jako přílohu zvolíme opékané nebo vařené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak z mořského lososa s fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena