Porce lososa zbavíme kůže, osolíme, opeříme a zakapeme citronovou šťávou a olejem. Vodu v napařovacím hrnci osolíme, ochutíme svazkem tymiánu a necháme asi 5 minut povařit. Steaky přendáme na pařák a zvolna dusíme zakryté přibližně 8 - 10 minut.
Připravíme si krémovou cibulkovou omáčku. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. V teplém vývaru rozšleháme hořčici a rozpustíme sušený syrovátkový nápoj. Vše přivedeme k varu, vmícháme nakrájenou cibulku a omáčku zahustíme máčeným škrobem. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, špetkou česneku a citronovou šťávou. Podle chuti vmícháme máslovou Ramu.
Porce lososa rozdělíme na porce, přelijeme krémovou omáčkou a podáváme. Steak z lososa s krémovou omáčkou podáváme s vařenými brambory nebo tvarohovo-špenátovými noky.