Steak porterhouse po toskánsku

Recept na delikátní grilovaný hovězí steak (2-3 porce). Stejným způsobem můžete upravit velkou telecí nebo vepřovou kotletu nebo kuře.


3.0677x
25 min

Postup přípravy

Připravte gril k přímému grilování.

Důkladně steak osolte a opepřete. Rošt okartáčujte a potřete olejem. Steak vložte na rozpálný rošt a grilujte, až je hotový podle vaší chuti - málo propečený steak 7-10 minut z každé strany. Přitom jím po 3-4 minutách otáčejte, aby se vytvořilo pěkné mřížkování.

Na dno hlubší mísy nasypte najemno nakrájený česnek, nasekané
lístky rozmarýnu a šalvěje. Na ně upravte grilovaný steak a nalijte na něj olej. Olej, kerý stekl do mísy, vraťte lžící zpět na maso. Nechte maso 3-5 minut marinovat.

Při porcování a podávání odřízněte svíčkovou a roštěnec od kosti a nakrájejte maso na plátky asi 1/2 cm silné. Nakonec nalijte na maslo lžící bylinkový olej a šťávu z masa a ihned podávejte.

Zdroj: Nakladatelství Slovart, "Jak grilovat", 2005
Foto: Thinkstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Steak porterhouse po toskánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena