Recept na lehký a svěží koláč pro každou příležitost.
těsto | |
---|---|
200 g | polohrubá mouka |
100 g | máslo |
1 ks | vejce |
3 lžíce | voda |
náplň | |
5 ks | jablko |
3 lžíce | cukr |
1 balení | vanilkový cukr |
3 lžíce | skořice |
na potření | |
1 lžíce | tuk |
2 lžíce | polohrubá mouka |
na ozdobu | |
2 lžíce | cukr moučka |
Mouku prosejeme, vložíme do ní máslo a vejce, přilijeme studenou vodu a těsto důkladně prohněteme. Utvoříme kouli, kterou zabalíme do folie a necháme v chladu odpočívat asi půl hodiny.
Mezitím si nastrouháme jablka, přidáme cukr, vanilkový cukr a skořici a dobře promícháme. Těsto po vyndání z lednice necháme při pokojové teplotě změknout a rozehřát. Poté vymažeme a moukou vysypeme nízkou formu na koláč, vložíme do ní připravené těsto a pečlivě jej zatlačíme do všech míst a záhybů formy. Pokryjeme připravenou směsí jablek tak, aby bylo těsto zakryté, na celý povrch pokrytý jablky pak můžeme mírně zatlačit dlaní. Necháme rozpálit troubu a koláč v ní pečeme asi 45 minut. Pak troubu vypneme a koláč v ní necháme dojít.
Šťavnatý jablečný koláč vyjmeme a necháme vychladnout, podáváme posypaný moučkovým cukrem.
Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!
Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena