Šťavnaté rizoto

Už dost suchým českým rizotům, dejte si šťavnaté rizoto!


4.2348x
25 min
53×

Postup přípravy

Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Ostatní zeleninu omyjeme a rozkrájíme. Na malé kousky nakrájíme kuřecí maso. Sáček rýže uvaříme podle návodu na obalu a dáme stranou.

Na oleji zprudka opečeme cibulku, přidáme kuřecí maso. Opečeme a přidáme na kostičky nakrájenou papriku. Zalijeme masoxem a krátce podusíme. Poté přidáme rajčata, naťovou cibulku a zeleninu podle vlastní chuti (hrášek, mrkev, kukuřice, žampiony). Chvilku dusíme a přidáme uvařenou rýži. Zalijeme směsí smetany, pepře, špetky soli a bylinek (řeřicha, petrželka, bazalka). Smetanovou směs je možno nahradit 2 tavenými sýry rozpuštěnými v mléce v mikrovlnné troubě. Dusíme. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr.

Šťavnaté rizoto podáváme tak, jak jsme zvyklí, přidáme čerstvou zeleninu jako přílohu.

Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?

user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté rizoto

Zpět na recept