Šťáva z květů bílého bezu za studena

Recept na šťávu plnou vitamínů. Příprava "za studena", nevaří se!


4.328x
0
2×

Postup přípravy

Uvaříme 4 l vody a necháme ji vychladnout.

Květy bílého bezu lehce omyjeme, dáme do větší nádoby a posypeme 20 dkg kyseliny citronové. Zalijeme vystydlou převařenou vodou a necháme louhovat alespoň 24 hodin.

Poté šťávu z květů bílého bezu slijeme přes plátýnko nebo husté síto a zvážíme. Do přecezené šťávy nasypeme cukr - na 1kg šťávy dáme 1 kg cukru. Necháme stát a občas šťávou zamícháme. Když je všechen cukr rozpuštěn, můžeme slít do lahví. Před uzavřením zakápneme alkoholem nebo "pocukrujeme" přípravkem na konzervování.

Tuto šťávu z květů bílého bezu "za studena" děláme přes 30 let a nikdy se nezkazila. Důležité je dodržet množství kyseliny citronové.
user-icon

autor Batanavi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťáva z květů bílého bezu za studena

Zpět na recept