Bezová šťáva podle babičky

Recept na domácí bezovou šťávu podle babičky.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme 2 litry vody, převaříme a necháme vychladnout. Velké bezové květy lehce opláchneme a necháme okapat. Citrony nakrájíme na kolečka. Vše dáme do nádoby i s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin stát v chladnější místnosti přikryté utěrkou.

Poté vše scedíme přes plátno, přidáme cukr a pomůcku ke konzervování - kyselinu sorbovou, která zabrání vzniku plísní. Vše dobře rozmícháme až do úplného rozpuštění. Bezovou šťávu nalijeme do připravených čistých sklenic.

Sklenice s bezovou šťávou uchováváme ve sklepě. Já je ještě na chvíli dávám do trouby, aby se zatáhlo víčko, ale nemusí být, pokud šťávu spotřebujeme do cca půl roku.

Bezová šťáva podle babičky je opravdu výborná a ředíme ji podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezová šťáva podle babičky

Zpět na recept