Staročeský závin

Chutná verze receptu na závin, jak se kdysi dělal.


5.08x
1×

Ingredience

náplň

cukr
máslo
strouhanka
jablko
rozinky
oříšky

těsto

4 ksvejce
250 gmáslo
4 lžíceocet
4 lžícemléko
500 ghladká mouka

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenký plát. Zlehka potřeme placky těsta rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná jablka, posypeme cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a pokapeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé díly těsta svineme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Staročeský závin potřeme máslem a pečeme při 200 °C dozlatova. Staročeský závin po vytáhnutí z trouby je opět potřeme máslem. Staročeský závin necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena