Staročeský makovec

Je to jednoduchý recept na moučník z máku, který zvládne opravdu každý.


4.816x
45 min
5×

Ingredience

těsto

0.25 hrnkuolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
špetkacitronová kůra
1.5 hrnkupolohrubá mouka
1 hrnekmletý mák

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve si umeleme mák. Mouku prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a důkladně utřeme, aby vzniklo hladké těsto. Konzistence těsta je o trochu tužší než je na lívance.

Těsto nalijeme do vymazaného a moukou (nebo kokosem) vysypaného pekáčku. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 - 160 °C a pečeme dorůžova.

Staročeský makovec necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Přísady na staročeský makovec odměřujeme 1/4 l hrnečkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká