Staročeské slaninové knedlíky

Knedlíky oblíbené zejména v dřívější době u bohatých sedláků.


3.0142x
30 min

Postup přípravy

Uzený bůček uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Na kostičky nakrájíme i žemle, smícháme je s masem a najemně pokrájené slanině je opečeme dorůžova.

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme muškátový květ, petrželovou nať, pepř, vejce a mléko. Vypracujeme těsto, do kterého vmícháme opečenou žemli a maso.

Z tužšího těsta tvarujeme knedlíky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Potom je vyjmeme a vidličkou každý propíchneme, aby se nesrazily.

Vynikající jsou polité vyškvařenou slaninou nebo jako příloha.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeské slaninové knedlíky

Zpět na recept