Staročeská uhlířina

Recept na velice staré, ale výborné jídlo, nebo přílohu.


4.457x
60 min
4×

Ingredience

1 kgbrambory
3 kscibule
150 gsádlo

těsto

sůl
2 ksvejce
voda
400 gpolohrubá mouka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Z mouky, vajec, vody a soli připravíme hustší těsto, které necháme chvilku odpočinout. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme do velkého hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody a dáme vařit. Jakmile se brambory začnou vařit, přihazujeme k nim lžící tvarované nočky z připraveného těsta. Společně vaříme doměkka, asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibulku nahrubo a zpěníme ji na sádle dohněda. Uvařené brambory s nočky scedíme, přidáme k cibulce a promícháme. Podle chuti můžeme ještě osolit. Staročeská uhlířina je hotova. Toto je základní recept, já osobně k cibulce přidávám ještě kousek špeku. Staročeská uhlířina se dá jíst samotná s kyselou okurkou, nebo použít jako příloha, třeba k pečené kotletě, nebo uzenému masu.
user-icon

autor tomik.pb


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská uhlířina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena