Staročeská husa

Sváteční nebo nedělní oběd jak se patří po staročesku.


3.363x
90 min
1×

Postup přípravy

Husu očistíme, vykucháme, zevnitř i z vrchu důkladně osolíme a potřeme zázvorem.

Na pekáči ji položíme prsíčky dolů, podlijeme nejlépe vývarem z drobů a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny. Potom ji obrátíme a opět zakrytou dusíme stejnou dobu.

Až po odkrytí ji pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C dozlatova, přičemž ji poléváme vypečenou šťávou a pivem. Během pečení husu několikrát obrátíme a na závěr zprudka dopečeme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská husa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.