Staročeská bramboračka

Bramboračka s kroupami, fazolemi a pohankou, bez glutamanu, vhodná i pro děti starší 1 roku.


4.228x
35 min
2×

Postup přípravy

Předem si uvaříme kroupy, fazole i pohanku.

Na másle osmažíme nakrájenou cibulku a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme brambory nakrájené na malé kousky, namočené houby a zalijeme vodou. Přisypeme asi 3 lžíce ovesných vloček, které nám polévku zahustí. Přidáme Bio zeleninový vývar a osolíme.

Po 15 minutách vhodíme předem uvařené kroupy a fazole, pohanku a necháme ještě asi 5 minut povařit. Ke konci vaření okořeníme česnekem, majoránkou a čerstvou petrželkou.

Staročeskou bramboračku podáváme podle chuti, obvykle s čerstvým pečivem. Bílé fazole lze použít i sterilované. Nebo si fazole a kroupy můžete uvařit do zásoby a pak je dát zamrazit a můžete je mít stále připravené k použití.
user-icon

autor Macekm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská bramboračka

Zpět na recept