Staročeská bramboračka

Bramboračka s kroupami, fazolemi a pohankou, bez glutamanu, vhodná i pro děti starší 1 roku.


4.228x
35 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
1 lžícemáslo
4 ksbrambory
majoránka
1 kscibule
1 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 hrstkroupy
1 lžícepohanka
petrželová nať
1 hrstbílé fazole
3 lžíceovesné vločky

Postup přípravy

Předem si uvaříme kroupy, fazole i pohanku. Na másle osmažíme nakrájenou cibulku a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme brambory nakrájené na malé kousky, namočené houby a zalijeme vodou. Přisypeme asi 3 lžíce ovesných vloček, které nám polévku zahustí. Přidáme Bio zeleninový vývar a osolíme. Po 15 minutách vhodíme předem uvařené kroupy a fazole, pohanku a necháme ještě asi 5 minut povařit. Ke konci vaření okořeníme česnekem, majoránkou a čerstvou petrželkou. Staročeskou bramboračku podáváme podle chuti, obvykle s čerstvým pečivem. Bílé fazole lze použít i sterilované. Nebo si fazole a kroupy můžete uvařit do zásoby a pak je dát zamrazit a můžete je mít stále připravené k použití.
user-icon

autor Macekm

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Staročeská bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena