Srnčí závitek

Srnčí kýta připravená jako plněný závitek. Výborný recept na slavnostní oběd či večeři.


3.73x
120 min

Ingredience

12.5 dkgmáslo
15 dkgšunka
3 kscibule
2 lžičkykoření divočina
1 sklenicečervené víno
1 lžícehladká mouka
10 dkganglická slanina
5.5 kgsrnčí kýta
1 hrnečekmražená kořenová zelenina

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
plnotučná hořčice
citronová šťáva

Postup přípravy

Kýtu vykostíme, posypeme kořením, obložíme plátky z jedné větší cibule a kousky kořenové zeleniny. Přelijeme rozehřátým máslem. Necháme v chladu 2 dny odležet. Pak máslo i zeleninu seškrábneme, maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, obložíme šunkou, slaninou a cibulí. Srnčí plát svineme do závitku. Na tuku obděláme zeleninu a cibuli, v níž bylo maso naloženo, a závitek osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem a dusíme v troubě pod poklicí za občasného podlévání a přelévání výpekem téměř doměkka. Srnčí závitek dopečeme bez poklice. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Ve výpeku osmahneme mouku, zalijeme vodou a povaříme. Dochutíme citronovou šťávou a solí. Srnčí závitek podáváme s rýží a brusinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí závitek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena