Vepřový záhorácký závitek

Výborná klasika z tradiční české kuchyně.


0.00x
75 min

Ingredience

20 dkgslanina
3 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
2 kscibule
1 lžícesádlo
2 ksklobása
1 lžičkapepř
4 plátkyanglická slanina
4 plátkyvepřová kýta
1 balíčekkysané zelí

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty mírně naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, poklademe plátky anglické slaniny a kouskem klobásy, přidáme propláchnuté a důkladně okapané kyselé zelí, svineme do závitku a spíchneme párátky, špejlí nebo kovovou jehlou.

Na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a pokrájenou slaninu, přidáme závitky, které zprudka orestujeme ze všech stran, podlijeme a dusíme přiklopené v troubě na 200 °C cca hodinu (do změknutí masa). Poté odkryjeme a dopečeme v troubě, aby maso chytlo barvu a vytvořilo křupavou krustu.

Pak záhorácké závitky vytáhneme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli v troubě prohřejeme, případně dosolíme. Podáváme s libovolnou přílohou, např. s hranolky, rýží, bramborovou kaší nebo i s knedlíkem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový záhorácký závitek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká