Vaření.czReceptySrnčí medailonky s pepřovou omáčkou

Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou

Recept na zvěřinu s výbornou omáčkou.


4.723x
30 min
2×

Ingredience

300 mlčervené víno
1 dlrostlinný olej
2 kssrnčí hřbet

podle chuti

sůl
mletý pepř
citronová šťáva
čerstvý tymián
nakládaný zelený pepř

podle potřeby

smetana ke šlehání

Postup přípravy

Srnčí hřbet očistíme a nakrájíme na širší medailonky. Opepříme čerstvě mletým pepřem, já používám pepř čtyř barev. Maso dáme do mísy, přidáme čerstvé bylinky, nejlépe se hodí tymián či rozmarýn. Zalijeme kvalitním červeným vínem, pokapeme olejem, citronovou šťávou a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Před přípravou necháme medailonky venku, aby maso mělo pokojovou teplotu. Pak je osušíme utěrkou a lehce rukou přitlačíme, nemusíme naklepávat, a osolíme. Na rozpáleném oleji opékáme srnčí medailonky zprudka, a to asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme a na výpek dáme nakládaný zelený pepř podle chuti a zalijeme smetanou, krátce povaříme a osolíme. Pepřovou omáčkou přeléváme maso na talíři. Doporučuji mít nahřáté talíře. Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou podáváme nejlépe s opečeným bramborem.
user-icon

autor Audrey75


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí medailonky s pepřovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena