Vaření.czReceptySrnčí kýta na červeném víně

Srnčí kýta na červeném víně

Výborná srnčí kýta s kořeněným červeným vínem je opravdovou pochoutkou pro milovníky zvěřiny.


4.544x
120 min
1×

Ingredience

300 ganglická slanina
2 kgsrnčí kýta

podle chuti

sůl
rozmarýn
jalovec
pepř celý černý

podle potřeby

máslo
cibule

příloha

červené zelí
bramborový knedlík

nálev

0.7 lčervené víno

Postup přípravy

Kýtu dobře naporcujeme, aby se vešla do pekáče. Pečlivě odblaníme, jinak bude cítit a to každý nemusí. Prošpikujeme dobrou slaninou. Na dno pekáče nakrájíme plátky másla a poházíme zbylou slaninou. Navrch vložíme připravenou kýtu, na kterou ještě poklademe plátky másla. Potom osolíme, posypeme kuličkovým pepřem, jalovcem a rozmarýnem. Takto připravenou srnčí kýtu dáme do rozehřáté trouby péct na 220°C a necháme na cca 20 min. péct, aby se maso zatáhlo. Kýtu pak polijeme láhví kořeněného vína, (já používám Chilskou frankovku Tarapacu), pekáč přiklopíme a necháme v troubě podusit na cca 1 h. Dobu dušení můžeme prodloužit podle kvality srnčího masa. Že je srnčí hotové nejlépe poznáme, když lehce vykroutíme kost z masa. Do masa nepícháme, ztratilo by šťávu! Po vyndání z trouby necháme maso na půl hodiny odpočinout, aby natáhlo zpět šťávu. Jako příloha k srnčí kýtě na červeném víně je ideální bramborový knedlík s cibulkou a červené zelí.
user-icon

autor Libor

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Srnčí kýta na červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena