Srnčí kýta na červeném víně

Výborná srnčí kýta s kořeněným červeným vínem je opravdovou pochoutkou pro milovníky zvěřiny.


4.544x
120 min
1×

Postup přípravy

Kýtu dobře naporcujeme, aby se vešla do pekáče. Pečlivě odblaníme, jinak bude cítit a to každý nemusí. Prošpikujeme dobrou slaninou.

Na dno pekáče nakrájíme plátky másla a poházíme zbylou slaninou. Navrch vložíme připravenou kýtu, na kterou ještě poklademe plátky másla. Potom osolíme, posypeme kuličkovým pepřem, jalovcem a rozmarýnem.

Takto připravenou srnčí kýtu dáme do rozehřáté trouby péct na 220°C a necháme na cca 20 min. péct, aby se maso zatáhlo. Kýtu pak polijeme láhví kořeněného vína, (já používám Chilskou frankovku Tarapacu), pekáč přiklopíme a necháme v troubě podusit na cca 1 h. Dobu dušení můžeme prodloužit podle kvality srnčího masa.

Že je srnčí hotové nejlépe poznáme, když lehce vykroutíme kost z masa. Do masa nepícháme, ztratilo by šťávu! Po vyndání z trouby necháme maso na půl hodiny odpočinout, aby natáhlo zpět šťávu.

Jako příloha k srnčí kýtě na červeném víně je ideální bramborový knedlík s cibulkou a červené zelí.
user-icon

autor Libor


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí kýta na červeném víně

Zpět na recept