Srnčí hřbet po pražsku

Pokud máte rádi zvěřinu, tak vám zachutná toto srnčí se smetanovo-žampionovou omáčkou a brusinkami. Jako příloha jsou vhodné jakkoliv upravené brambory.


2.9778x
120 min

Ingredience

- -olej
- -sůl
80 gmáslo
1 kscibule
2 dlsmetana
200 gžampióny
- -citron
- -jalovec
- -zelenina kořenová
- -víno červené
60 gslanina anglická
- -list bobkový
- -sherry
- -pepř celý
- -kompot brusinkový
1 kghřbet srnčí

Postup přípravy

Srnčí hřbet odblaníme, naporcujeme a naložíme do marinády z nadrobno nakrájené kořenové zeleniny, cibule, koření, citronové šťávy a červeného vína. Necháme uležet 24 hodin. Potom hřbet zprudka opečeme na oleji a dopečeme na másle v troubě na 200 stupňů. Ve výpeku orestujeme žampiony na plátky, nudličky slaniny, přilijeme smetanu, zalijeme trochou sherry a krátce prohřejeme. Podáváme s půlkami hrušek naplněnými brusinkovým kompotem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí hřbet po pražsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena