Srnčí hřbet po pražsku

Pokud máte rádi zvěřinu, tak vám zachutná toto srnčí se smetanovo-žampionovou omáčkou a brusinkami. Jako příloha jsou vhodné jakkoliv upravené brambory.


2.9778x
120 min

Postup přípravy

Srnčí hřbet odblaníme, naporcujeme a naložíme do marinády z nadrobno nakrájené kořenové zeleniny, cibule, koření, citronové šťávy a červeného vína. Necháme uležet 24 hodin. Potom hřbet zprudka opečeme na oleji a dopečeme na másle v troubě na 200 stupňů. Ve výpeku orestujeme žampiony na plátky, nudličky slaniny, přilijeme smetanu, zalijeme trochou sherry a krátce prohřejeme. Podáváme s půlkami hrušek naplněnými brusinkovým kompotem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srnčí hřbet po pražsku

Zpět na recept