Budeme potřebovat 3 hrnky o objemu 250 ml, které vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Špenát očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání svaříme na středně hustou kaši. Odstavíme a necháme z půlky vychladnout.
Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Prochladlou kaši spojíme se žloutky, potom přidáme usekaný špenát, slaninu, sýr a strouhanou housku. Vše podle chuti osolíme a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Připravené hrnečky naplníme do 3/4 jejich výšky, pevně uzavřeme alobalem a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Zakryjeme pokličkou a při velmi mírném probublávání necháme asi 35 minut vařit.
Potom hrnky vyjmeme, necháme 3 minuty odstát, ostrým nožem knedlíky oddělíme od stěn a vyklopíme.
Špenátové knedlíky se slaninou a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohou k uzenému masu nebo drůbeži pečené na česneku. Vhodným doplňkem je rajčatový salát.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Velikonoční menu podle našich čtenářů: A co budete vařit Vy?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena