Špenátové bramboráky s uzeným masem

Recept na bramborákovo-špenátové placky plněné uzeným masem.


4.753x
45 min
10×

Postup přípravy

Listový špenát necháme rozmrazit a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo. Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem. Postupně za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Bramborákové těstíčko se špenátem osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme asi 20 minut rozležet.

Těsto naneseme na pánev s horkým olejem a rozetřeme na tenkou placku. Na polovinu položíme plátek uzeného masa. Jakmile začne těsto tuhnout, přeložíme polovinu placky na maso a velmi zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy.

Špenátové bramboráky s uzeným masem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové bramboráky s uzeným masem

Zpět na recept