Vaření.czReceptyŠpenátové bramboráky s uzeným masem

Špenátové bramboráky s uzeným masem

Recept na bramborákovo-špenátové placky plněné uzeným masem.


4.753x
45 min
10×

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
3 ksvejce
6 ksbrambory
3-4 lžícesmetana
6-8 lžichladká mouka
6 plátkůvařené uzené maso
300 gmražený listový špenát

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
1 špetkamletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Listový špenát necháme rozmrazit a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo. Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem. Postupně za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Bramborákové těstíčko se špenátem osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme asi 20 minut rozležet. Těsto naneseme na pánev s horkým olejem a rozetřeme na tenkou placku. Na polovinu položíme plátek uzeného masa. Jakmile začne těsto tuhnout, přeložíme polovinu placky na maso a velmi zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy. Špenátové bramboráky s uzeným masem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě

Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.

Bramboráky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové bramboráky s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena