Špenátová polévka

Recept na jemnou polévku z čerstvého špenátu, kterou oceníte hlavně kvůli ultra rychlé přípravě a nenáročnosti na množství surovin.


3.0774x
20 min

Postup přípravy

Nejdříve si v nízkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Česnek oloupeme a utřeme. Připravíme si vývar, smetanu a koření. 

Špenát mírně povaříme (než zvadne) a vmícháme do něj utřený česnek. V mixéru smícháme špenát s vývarem, smetanou a pepřem. Takto velmi snadno připravitelnou špenátovou polévku podáváme s pečivem nebo krutonky, ale i samotná samozřejmě chutná moc dobře. 

Úvodní foto: Shutterstock.com 

Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!

Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.

Sýr

Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete

Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.

Špenátová

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena