Špenátová omeleta s omáčkou

Špenátová omeleta plněná mozzarelou a rajčaty, přelitá sýrovou omáčkou.


3.979x
30 min
1×

Postup přípravy

Listy čerstvého špenátu omyjeme a spaříme horkou vodou. Vychladlý špenát pokrájíme nahrubo a přebytečnou vodu vymačkáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Sýr mozzarella necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

Připravíme si omáčku. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. V menším množství mléka a za stálého míchání rozpustíme tavený sýr. Potom postupně vmícháváme nastrouhaný eidam a podle potřeby ředíme mlékem. Sýrovou omáčku mícháme do vychladnutí, aby nevznikl škraloup.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Z připraveného špenátu, žloutků a mouky vymícháme hladkou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, rozprostřeme na pánev vymaštěnou olejem a velmi pozvolna omeletu opečeme po obou stranách.

Špenátovou omeletu přendáme na nahřátý talíř, poklademe nakrájenou mozzarellou, rajčaty a zavineme.

Nadýchanou špenátovou omeletu podáváme horkou, přelitou sýrovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová omeleta s omáčkou

Zpět na recept