Špenátová omáčka

Recept na špenátovou omáčku s cuketou, kterou můžeme zjemnit trochou smetany nebo jemným smetanovým sýrem. Podáváme s těstovinami.


3.0516x
20 min

Postup přípravy

Mražený špenát dáme do hrnce a podusíme na másle. Osolíme a opepříme.

Zvlášť na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme k ní mladou cuketu nakrájenou na kolečka a opékáme asi 5 minut. Nakonec přimícháme špenát a omáčku podle chuti okořeníme. Omáčku také můžeme zjemnit smetanou či smetanovým sýrem.

Špenátovou omáčku podáváme s těstovinami a zdobíme plátky cukety a čerstvou pažitkou.

Tip: Omáčku lze samozřejmě připravit i z čerstvých špenátových listů, pokud je máme po ruce.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová omáčka

Zpět na recept