Špenátová hnízda

Recept na čtyři porce. Vhodné i pro začátečníky a vegetariány. Špenátová hnízda jsou výborným bezmasým pokrmem.


4.211x
60 min
1×

Postup přípravy

Na rozpuštěný tuk dáme špenát, trochu posolíme a rozmačkáme do něj oloupaný česnek. Vaříme za podlévání vodou nebo mlékem a mícháme. Dáváme pozor, v tomto stádiu pokrm prská. 20 minut povaříme, přidáme vajíčko a rozvaříme. Zahustíme moukou a dochutíme solí a pepřem.

Špagety uvaříme podle návodu.

Pekáč vymažeme olejem a rovnoměrně do něj rozložíme špagety. Na špagety nalijeme uvařený špenát, dáme do trouby a pečeme asi 15 - 20 minut na 225 °C - 250 °C. Pečeme, až jsou špagety, které nejsou zalité špenátem na krajích, opečené.

Zvlášť v pánvičce usmažíme volská oka.

Obsah pekáče rozdělíme na čtvrtiny a na každou porci špenátových hnízd položíme volské oko.
user-icon

autor Jovanna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová hnízda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.