Špenát zapečený v listovém těstě

Směs čerstvého špenátu, sýru, smetany a vajec zapečená v listovém těstě je vhodná jako slaný zákusek k odpolednímu čaji nebo jako chuťovka k vínu.


4.644x
60 min
3×

Postup přípravy

Čerstvý špenát spaříme horkou vodou, necháme okapat a jemně pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a usekáme nahrubo. Sýr nastrouháme.

Na másle zpěníme cibuli a česnek. Vmícháme nakrájený špenát a krátce podusíme. Necháme vychladnout a vmícháme 4 rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu a strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme.

Listové těsto rozválíme na plát velký tak, aby přesahoval okraje pečící formy. Koláčovou formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme těstem a naplníme špenátovou směsí. Přesahujícími okraji špenátovou směs překryjeme a potřeme 1 rozšlehaným žloutkem. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme dozlatova, asi 40 - 45 minut.

Zapečený špenát v listovém těstě podáváme jako chuťovku při různých příležitostech, k čaji nebo vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenát zapečený v listovém těstě

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena