Špekové knedlíky

Levné, dobré a rychlé jídlo, které se může podávat k masům nebo jen tak s cibulkou a zelím.


3.0674x
35 min
1×

Postup přípravy

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl, přilijeme tuk nebo na kostičky pokrájenou slaninu - rozpuštěnou a prochladlou - a necháme 1 hodinu stát až se všechno mléko vsákne.

Do základu těsta na špekové knedlíky přidáme mouku, zamícháme a na pomoučeném vále tvoříme knedlíky asi jako citrony.

Špekové knedlíky vaříme 20-25 minut ve vroucí vodě.

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špekové knedlíky

Zpět na recept