Špekové knedlíky

Levné, dobré a rychlé jídlo, které se může podávat k masům nebo jen tak s cibulkou a zelím.


3.0674x
35 min
1×

Postup přípravy

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl, přilijeme tuk nebo na kostičky pokrájenou slaninu - rozpuštěnou a prochladlou - a necháme 1 hodinu stát až se všechno mléko vsákne. Do základu těsta na špekové knedlíky přidáme mouku, zamícháme a na pomoučeném vále tvoříme knedlíky asi jako citrony. Špekové knedlíky vaříme 20-25 minut ve vroucí vodě. Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špekové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena