Hovězí plátky naklepeme z obou stran, osolíme, okořeníme a potřeme hořčicí. Na plátek dáme kousek okurky, vejce uvařeného natvrdo, cibule a slaniny, poté plátky svineme a sepneme párátky nebo svážeme. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V kastrolu zpěníme na oleji cibuli dozlatova, přidáme závitky a orestujeme ze všech stran. Španělské závitky zalijeme vodou s rozpuštěným zeleninovým bujonem (případně masoxem) a dusíme doměkka asi hodinu. Podle potřeby průběžně doléváme vodou.
Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme asi 15 - 20 minut. Před koncem vaření přidáme do omáčky zbytek vejce, okurky a slaninu nakrájenou na kostičky. Vložíme zpět španělské závitky. Vše společně už jen prohřejeme a podle potřeby dochutíme soli a pepřem.
Španělské závitky podáváme nejlépe s rýží.