Recept na předkrm nebo snídani v katalánském stylu.
1 ks | vejce |
1 ks | rajče |
1 ks | bílý toastový chléb |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvý koriandr | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
extra panenský olivový olej |
Připravíme topinku z bílého toastového chleba, rozkrojíme jedno vyzrálé rajče a rozmažeme ho do povrchu topinky. Mírně pokapeme kvalitním olivovým olejem. Dále nakrájíme několik plátků rajčete, rozložíme je na topinku a lehce osolíme. Obvyklým způsobem připravíme ztracené vejce. Hotové ztracené vejce položíme na topinku s rajčaty, pokapeme olivovým olejem, podle chuti lehce osolíme a okořeníme čerstvým pepřem z mlýnku. Nasekáme pár lístků koriandru a posypeme vejce. Nakonec do ztraceného vejce píchneme, aby se otevřelo a trochu žloutku vyteklo. Španělskou topinku se ztraceným vejcem podáváme jako chutný předkrm nebo snídani.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
autor jarda.libal
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena