Jaké by to byly Velikonoce bez beránka. Zkuste ho ale udělat trochu jinak, ze špaldové mouky.
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
180 ml | mléko |
2 lžíce | slunečnicový olej |
4 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
1 lžička | vanilkový extrakt |
120 g | třtinový cukr |
150 g | jemně mletá celozrnná mouka |
100 g | jemně mletá špaldová mouka |
podle potřeby | |
hrubá mouka na vysypání | |
máslo na vymazání formy |
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme s vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem. Přilijeme olej, mléko a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta. Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme přibližně 45 minut. Beránka podáváme nakrájeného na plátky a pomazaného oblíbeným džemem.
Jak mít hezké Velikonoce i v době koronavirové?
Kvůli probíhající pandemii koronaviru budou Velikonoce letos opět jiné než obvykle. Pokud jste zvyklí jezdit o velikonočních svátcích po návštěvách, letos musíte kvůli vládním nařízením počítat s tím, že je všichni strávíme doma a pouze v kruhu nejbližší rodiny. Ale proč se toho bát?
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
autor Hamé
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena