Česnek se špetkou soli opečeme v rendlíku na olivovém oleji (z uvedeného množství ubereme 1 lžíci a uschováme k dalšímu použití) za stálého míchání na mírném ohni dozlatova a rendlík odstavíme. Česnek se nesmí spálit, protože by zhořkl. (Pokud se spálí, nezbude vám nic jiného než jej vyhodit a začít znova od začátku!)
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a povaříme v ní 2-3 minuty špagety tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné.
Těstoviny pak důkladně scedíme a vrátíme do hrnce. Čerstvé těstoviny se vaří jen krátkou dobu, můžeme však použít také sušené a dobu varu přiměřeně prodloužit.
Olej s opečeným česnekem nalijeme na špagety a promícháme. Opepříme, přidáme nakrájenou čerstvou petrželku a opět promícháme protřásáním.
Pokrm upravíme na talíře nebo do misek a ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART