Špagety aglio olio

Rychlý a jednoduchý recept z minima ingrediencí na chutné těstoviny


3.964x
15 min
10×

Postup přípravy

Špagety dáme vařit podle návodu uvedeném na obalu.

Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku.

Špagety nescedíme úplně, ale pouze tak, aby v hrnku tak 2 - 3 dl vody zůstaly.

Na pánev vysypeme uvařené těstoviny i s tekutinou a krátce spolu prohřejeme. Jemně osolíme a opepříme. Pokud máme k dispozici čerstvou řeřichu (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán. Díky tekutině se krásně rozpustí.

Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety aglio olio

Zpět na recept