Špagety s mletým masem a špenátem

Špagety s výtečnou chutí masa, špenátu, česneku a bazalky. Doporučuji vyzkoušet všem milovníkům těstovin.


3.823x
45 min

Postup přípravy

Špenát důkladně propereme ve studené vodě a listy pokrájíme. Petrželovou nať a čerstvou bazalku nasekáme, petržel jemně a bazalku nahrubo.
Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme se solí nebo jednoduše prolisujeme.

Cibuli zpěníme na oleji. Když začne sklovatět, přidáme mleté maso, česnek a smažíme, dokud se maso nezačne "drolit". Pak přidáme špenát a dále společně smažíme, špenát povadne. Ke směsi přisypeme petržel, oregano, pepř, sůl, bazalku, přilijeme rajčata z plechovky i se šťávou a dusíme asi 10 - 15 minut. Místo sterilovaných rajčat můžeme použít i pokrájená čerstvá rajčata.

Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Jejich příprava nám zabere asi 15 minut.

Tvrdý sýr, nejlépe parmazán, nastrouháme.

Uvařené a scezené špagety rozdělíme na porce, na každou navrstvíme dušené maso se špenátem.

Špagety s mletým masem a špenátem před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s mletým masem a špenátem

Zpět na recept