Olivový olej – tekuté zlato ze středomořské kuchyně do salátů i na smažení
Olivový olej je rostlinný olej získaný z oliv, a to metodou lisování a jinými mechanickými postupy. Je využíván především při výrobě pokrmů, ale také v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou a neodmyslitelnou součástí středomořské kuchyně, jeho konzumace je považována za velmi prospěšnou našemu zdraví. A víte, že je vhodný i na opalování?

Polníček a rukola v salátech. Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.

Autor:PetrČukat


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena