Šopský salát s červenou cibulí

Lahodný a v letních dnech velmi oblíbený salát, který může být sám o sobě lehkou, zdravou a plnohodnotnou letní večeří.


0.00x
25 min

Postup přípravy

Nakrájíme si omytá větší rajčata, zelenou a žlutou papriku a salátovou okurku, vše pokud možno na jemné plátky, papriku na užší proužky, salát se takto lépe jí.

Vše smícháme v misce, přidáme na jemná kolečka nakrájenou červenou cibuli, ta dodá salátu říz a další várku vitamínů. Někdo si salát ještě rád ozvláštní černými olivami, rozhodně však nesmí chybět na větší kostky nakrájený balkánský sýr. Salát ještě předtím zakápneme olivovým olejem, přidáme pepř, sůl a ocet nebo citronovou šťávu podle chuti. Sýr přidáváme nakonec, nebo jej poklademe až na jednotlivé porce, aby se předčasně nerozdrobil.

Šopský salát s červenou cibulí můžeme podávat na ledu a s opečenou bagetkou. Šopský salát je klasikou bulharské kuchyně.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šopský salát s červenou cibulí

Zpět na recept