Sójové rizoto s olivami

Rizoto pro vegetariány. Recept se sójovým masem, olivami a kořením.


4.47x
35 min
2×

Postup přípravy

Rýži propláchneme, vložíme do hrnce vymazaného olejem a přidáme lžičku vegety. Zalijeme vodou asi 1,5 cm nad vrstvu rýže a pod pokličkou vaříme 15 minut doměkka.

Sójové kostky nebo nudličky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do vroucí vody s kostkou bujonu. Vaříme asi 15 - 20 minut. Potom sóju scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Vychladlou sóju nakrájíme na menší kousky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji ji osmahneme, přidáme sóju a orestujeme. Zasypeme oreganem, pepřem a zakápneme sójovou omáčkou. Promícháme, přidáme rýži a krátce společně prohřejeme. Nakonec do rizota vmícháme tatarskou omáčku a nakrájené olivy.

Sójové rizoto s olivami rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme. Na talíři ozdobíme celou olivou a podle chuti ještě posypeme strouhaným parmazánem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sójové rizoto s olivami

Zpět na recept