Na Vánoce na stole nesmí chybět sněhové pečivo. Sněhové čepičky je recept, při kterém zaručene upotřebíte přebitek bílků.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Tuk125 g
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 200 g
Krém
Máslo150 g
Čokoláda na vaření1 balíček
Marmeláda2 lžíce
Ostatní
Bílek2 ks
Cukr moučka200 g
Na ozdobu
Čokoládová poleva1 balíček
Postup přípravy
Z mouky, nastrouhaného tuku, cukru a vajíčka vypracujeme základní linecké těsto.
Vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka, která naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (asi 12 minut).
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka zapracujeme mletý cukr a sněhem naplníme cukrářský sáček.
Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme sněhové pusinky a pečeme je na střední teplotu asi 15 minut.
V teplé vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Krém vymícháme dohladka a necháme vychladnout.
Do vlažného krému vmícháme marmeládu. Linecká kolečka slepujeme po dvou krémem a na ně přilepíme sněhovou čepičku. Spodní část (linecká kolečka) namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
Zajímavé komentáře
Re: Dotaz