Smetanový losos s tagliatelle

Snadný a rychlý recept na přípravu lososa s česnekem, rozmarýnem a zakysanou smetanou. Lososa podáváme na ochucených těstovinách.


4.730x
35 min
8×

Postup přípravy

Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky z jednoho stroužku česneku odložíme stranou. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístečky. Porce lososa očistíme, osolíme a opepříme.

Na zahřátý olej položíme porce lososa kůží dolů. Horní část steaku poklademe plátky česneku s lístečky rozmarýnu. Na každý steak navršíme polovinu zakysané smetany, pánev zakryjeme a zvolna propékáme. Jakmile kůže ryby zrůžoví, lososa otočíme, dopečeme a uchováme na teple.

Nyní dokončíme přípravu těstovin. Na másle necháme zpěnit plátky česneku, vmícháme okapané tagliatelle, které krátce orestujeme a prohřejeme.

Těstoviny rozdělíme na porce a na ně položíme steaky z lososa. Podáváme přelité smetanovým výpekem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanový losos s tagliatelle

Zpět na recept