Vaření.czReceptySmetanový losos s tagliatelle

Smetanový losos s tagliatelle

Snadný a rychlý recept na přípravu lososa s česnekem, rozmarýnem a zakysanou smetanou. Lososa podáváme na ochucených těstovinách.


4.730x
35 min
8×

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 větvičkarozmarýn
1 kelímekzakysaná smetana
2 porcetěstoviny tagliatelle
2 porcesteak z lososa s kůží

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky z jednoho stroužku česneku odložíme stranou. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístečky. Porce lososa očistíme, osolíme a opepříme. Na zahřátý olej položíme porce lososa kůží dolů. Horní část steaku poklademe plátky česneku s lístečky rozmarýnu. Na každý steak navršíme polovinu zakysané smetany, pánev zakryjeme a zvolna propékáme. Jakmile kůže ryby zrůžoví, lososa otočíme, dopečeme a uchováme na teple. Nyní dokončíme přípravu těstovin. Na másle necháme zpěnit plátky česneku, vmícháme okapané tagliatelle, které krátce orestujeme a prohřejeme. Těstoviny rozdělíme na porce a na ně položíme steaky z lososa. Podáváme přelité smetanovým výpekem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanový losos s tagliatelle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena