Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky z jednoho stroužku česneku odložíme stranou. Z větvičky rozmarýnu otrháme lístečky. Porce lososa očistíme, osolíme a opepříme.
Na zahřátý olej položíme porce lososa kůží dolů. Horní část steaku poklademe plátky česneku s lístečky rozmarýnu. Na každý steak navršíme polovinu zakysané smetany, pánev zakryjeme a zvolna propékáme. Jakmile kůže ryby zrůžoví, lososa otočíme, dopečeme a uchováme na teple.
Nyní dokončíme přípravu těstovin. Na másle necháme zpěnit plátky česneku, vmícháme okapané tagliatelle, které krátce orestujeme a prohřejeme.
Těstoviny rozdělíme na porce a na ně položíme steaky z lososa. Podáváme přelité smetanovým výpekem.