Smetanový křen je jemná a zároveň pikantní příloha, která skvěle doplní uzené maso, vařený hovězí jazyk nebo pečenou krkovičku. Připravíme ho snadno z čerstvého křenu, smetany a dochucovadel. Hotový je za pár minut a v lednici vydrží i několik dní. Hodí se k šunce, rybám a zvěřině.
Český křen: Zelenina, co dodá říz pomazánkám, omáčkám i polévkám
Křen je jednou z tradičních surovin české kuchyně. Jídlům dodává nenapodobitelnou štiplavou chuť. Jak ho můžeme v kuchyni využít, kam se hodí a kde se projeví jeho řízná povaha nejlépe?
Jak uchovat křen, aby nevyčichl? Možností je několik
Čerstvě sklizený křen má největší říz. Nikdy ho však nespotřebujeme všechen, proto často hledáme způsoby, jak ho uchovat co nejdéle v nejlepší kondici. Kupovaný křen bývá zatavený v igelitu, doma si můžete použít například utěrku nebo písek. Při správném skladování si křen udrží svou ostrou chuť a čerstvost po dlouhou dobu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena