7 ks | vejce | |
200 g | čokoláda | |
125 g | voda | |
280 g | cukr | |
1 ks | žloutek | |
125 ml | olej | |
1 lžíce | rum | |
300 g | mouka | |
250 g | smetana ke šlehání (33%) | |
2 lžíce | kypřicí prášek do pečiva | |
2 lžíce | kakao |
Připravíme si těsto: Bílek ušleháme s 50 g cukru a odložíme stranou. V jiné nádobě ušleháme žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidáme olej. Nyní promícháme s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvoříme těsto. Nakonec opatrně promícháme se sněhem z bílků.
Hotové těsto naplníme do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečeme při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolíme program pečení seshora a zezdola.
Dále si připravíme krém: Čokoládu rozpustíme ve vodě, poté přidáme smetanu, žloutek a panáka rumu. Následně přimícháme šlehačku.
Korpus dortu vodorovně rozkrojíme. Asi polovinu krému rozmažeme po spodní části korpusu. Nasadíme jeho horní část a jemně stlačíme. Zbytek krému rozmažeme po celém dortu. Poté dort necháme stát v chladu alespoň 5 hodin.
Smetanovo-čokoládový dort nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme třeba k odpolední kávičce.
Nepečený Oreo dort krok za krokem
Tento krémový dort s čokoládou a Oreo sušenkami si jistě oblíbíte. Krok za krokem si ho můžete s námi připravit, určitě to zvládnete!
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena