Smetanové rizoto s lososem

Nenáročná a velmi chutná příprava na dobrý oběd z rýže a lososa. Jednoduchý recept.


4.69x
45 min

Ingredience

2 ksšalotka
2 lžíceolivový olej
0.5 sklenkysuché bílé víno
200 glososové filé
200 gkulatozrnná rýže
1 lžícesmetanový měkký sýr

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvý kopr
citronová štáva

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Šalotku jemně nasekáme a zpěníme na trošce olivového oleje. Přidáme rýži, promícháme a zalijeme bílým vínem. Při vysoké teplotě a za stálého míchání necháme víno zcela odpařit. Přidáme trochu vývaru, ale rýže nesmí být ponořená úplně. Vaříme asi 15 minut s občasným podléváním. Jakmile je rýže měkká, promícháme ji a těsně před podáváním přidáme lžíci smetanového měkkého sýru se lžící nasekaného kopru. Poté dobře promícháme. Dobře umyté a osušené porce lososa osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rybí plátky nakrájíme na kousky a obalíme v hladké mouce. Lososa opečeme z obou stran na trošce olivového oleje dozlatova. Kousky lososa odložíme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Rybí kousky dlouho nesmažíme, ať zůstanou šťavnaté. Smetanové risotto upravíme na talíř a na vrch dáme lososové kousky. Smetanové risotto s lososem podáváme teplé ozdobené koprem nebo sekanou petrželkou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové rizoto s lososem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena